Weekendtips:
‘Nöje och underhållning’

Segwaytur i Stockholm


Segwaytur i Stockholm

Är Segway världens roligaste elfordon? Den är dessutom smidig och lättkörd. Nu har du chansen att prova på en spännande stadstur. Se Stockholm på ett hysteriskt roligt sätt när du tar dig fram i en hastighet upp till 20 km/h. Turen inleds med att du möter upp övriga deltagare och instruktör.

Du får en genomgång av hur du handskas med en segway. Du styr detta självbalanserande fordon genom att flytta tyngdpunkten i önskad riktning, det vill säga genom att luta dig åt samma håll som du vill åka. När alla deltagare känner sig bekväma med sin segway beger ni er tillsammans ut på en tur som går runt stan. Upplevelsen tar cirka 90 minuter och går runt djurgården.

>>> Beställ Segwaytur i Stockholm på upplevelse.com! <<<Luftballong de Lux


Luftballong över Stockholm

Tag chansen att för en timme sväva runt i himmelen utan ljudet av motorbuller och avgaser. Att sväva över hustak och trädtoppar ger en otrolig frihetskänsla. Upplevelsen inleds med att du träffar piloten. Efter en säkerhetsgenomgång hjälper alla till att förbereda ballongen inför flygning.

Efter landning får du möjlighet att hjälpa piloten att vika ihop och packa ner ballongen för att sedan mottaga ett diplom som bevis för din ballongfärd. Upplevelsen avslutas med en ceremoni där alla döps efter landningsplatsen enligt gammal tradition. I upplevelsen ingår även diplom, frukostalternativt kvällsfika, samt får du avnjuta ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ.

>>> Beställ Luftballong de Lux på upplevelse.com! <<<Middag i mörker


Middag i mörker

Är du sugen på något nytt till middagen? Låt dina sinnen leka genom att stänga ute synen för en stund! På Svartklubben serveras en välsmakande trerätters meny med akustisk underhållning i världsklass. Utforska mat, dryck och underhållning på ett nytt sätt!

Att avnjuta en middag i mörker är en fantastisk upplevelse för dina sinnen. Njut av en god middag och stämningsfull konsert i totalt mörker. Innan mörkret faller får du veta allt du behöver känna till om kvällens innehåll. I restaurangens trygga mörker hjälper en värd dig tillrätta. Väl i mörkret känner du snart hur sinnesintrycken skärps och du serveras en utsökt måltid där smak, doft och känsel framträder tydligt. Se fram emot ett kulinariskt äventyr. Är det en oliv eller vindruva du spetsat på gaffeln? Och hur kommunicerar du utan ögonkontakt och kroppsspråk?

>>> Beställ Middag i mörker på upplevelse.com <<<Romantisk middag


När du besöker Stockholm, gäller det att uppleva huvudstaden på det mest kärleksfulla sättet som går – att avnjuta en romantisk middag med din älskade partner.

I Stockholm finns det en mängd olika ställen att äta romantisk middag i en kärleksfull miljö – varför inte äta er bröllopsmiddag i Gamla stan och avnjuta en kall drink vid en uteservering vid Sturecompaniet?

För dig som vill bjuda ut din älskade partner finns bland annat middag för två på Operakällaren, äta en lyxig brunch vid stranden eller varför inte lära er baka något tillsammans?

>>> Beställ en romantisk middag på www.greatdays.se! <<<Spökvandring i Gamla stan


Var inte mörkrädd och bli inte skräckslagen om du ser en ande eller ett spöke – för det är vanligare än vad du tror! I alla fall om man ska tro myten om att det finns spöken i Gamla stan i Stockholm.

Se möjligheterna i stället och bli upprymd av de historiska vindslag som du får höra kring de hänsynslösa morden och mysterium som aldrig blivit lösta, bland de trånga och dunkla gränder som finns i Gamla stan.

En upplevelse som är väl värd, om du vill göra något med din älskade eller om du vill skrämma slag på dina nära och kära.

>>> Beställ spökvandring på www.greatdays.se! <<<Paddla kajak!


Att paddla kajak i Stockholm – går det?
Självklart går det att paddla kajak i den kungliga huvudstaden, desto mer romantiskt och kärleksfullt är det att göra det på kvällstid. Upplev Stockholms paradis och njut av Stockholms finaste tillgång – vatten! Upptäck nya sidor av Stockholm, så som du aldrig sett eller tänkt om staden. Känn den svaga vinden susa omkring dig, medan du paddlar omkring en ljummen sommardag.

>>> Beställ kajaktur i Stockholm på www.greatdays.se! <<<Kungliga aktiviteter


StockholmDe allra flesta känner till att kronprinsessan Victoria gifte sig med Daniel Westling den 19 juni 2010 och att Stockholm arrangerade festivalen "Love Stockholm" i samband med dessa festliga aktiviteter.

Redan på Nationaldagen 6 juni startades festivalen och pågick till den stora dagen, då bröllopet ägde rum. Under festivalen hände många saker; som en improviserad schlagerfestival, stadsvandringar, utställningar och här fick man möjligheten att tillverka egna pappersrosor och bröllopskonfekt – allt för att hylla det vackraste som finns; kärleken. Förhoppningsvis äger denna festival vid flertal tillfällen, kanske blir det en årligt återkommande aktivitet för att locka turister och stockholmare till att uppmärksamma huvudstaden och dess aktiviteter och upplevelser.

Inför utlysningen av det kungliga bröllopet förutspåddes att alla hotell skulle vara fullbokade under denna helg, i media har det dock meddelats att hotellen är bokade som en vanlig helg – finn ditt favorithotell!Gröna Lund


En av Stockholms mest populära turistattraktioner är Gröna Lund och här kan du se en mängd uppträdanden av artister, åka karuseller och äta en godbit på restaurang Tyrol – du bestämmer själv när du vill besöka denna festliga park och vad du vill göra på området.
 

Vi rekommenderar:

Besök Gröna Lund en fredag eller lördag under sommaren och se Stockholm Live med Sveriges roligaste komiker – boka dina biljetter på www.ticnet.se!
!Underhållning på Boulevardteatern


1984 startades Boulevardteatern i gamla biografen Söderbio och här finns flera uppsättningar med teater- och nöjesföreställningar. Bland annat kan du se "Standup i stället för bio"  med flera kända, roliga komiker som Jakob Öqvist, Özz Nûjen och Janne Westerlund.

En perfekt underhållningsform för dig som vill anordna någonting tillsammans med vännerna på jobbet, med din älskade partner eller tillfälle att göra något underhållande i Stockholm med svenska turister ett humoristiskt inslag med Stockholms roligaste komiker.  

>>> Läs mer om standupkomiker! <<<Upplev Stockholm


Stockholm kunglig huvudstad

Stockholm, som grundades under 1200-talet, är och har varit en viktig stad för Sverige och blev huvudstad den 1 maj 1436. Här bor över 800 000 invånare och har årligen över en miljon utländska besökare.

Här finns mängder av aktiviteter, upplevelser och nöjen för alla som är intresserade av någonting – här kan du göra ett besök i den Stockholms skärgård – som att besöka Fjäderholmarna som har teaterföreställningar på sommaren, se Kungliga slottet, gå en kärlekspromenad på Djurgården och gå på Skansen och Gröna Lund.

Stockholm kallas för "Nordens Venedig"
och med tanke på alla sjöar och vattendrag, är det inte så svårt att förstå detta. Gå en sväng från exempelvis Gamla Stan till Slussen eller vid Kungsholmen, så ser du det vackra med att kunna ha vatten mitt inne i city.

Den kungliga huvudstaden Stockholm är väl värd att besök under en weekend – unna dig ett par dagar, under sommaren 2010 kommer många turister att besöka staden för att bland annat se när Kronprinsessan Victoria gifter sig med sin drömprins Daniel från Ockelbo. Hur kunglig vill du vara?